Banner 468 x 60px

 

sâmbătă, 30 iunie 2012

Parbriz fisurat/crapat prin soc mecanic

0 comentarii
La preluarea masinii, starea parbrizului este consemnata in procesul verbal aferent. Ce facem insa, daca pe parcursul calatoriei, avem de-a face cu o fisura in parbriz, cauzata de un soc mecanic (ex. piatra ricosata de un alt autoturism, drum in lucrari)? 

Nu este cazul sa va ganditi la ce este mai rau - pierderea garantiei. Defectele parbrizelor pot fi remediate in unitati service autorizate, atata timp cat nu avem o avarie intinsa pe o suprafata mare sau care in urma reparatiilor ar putea afecta gradul de vizibilitate prin modificarea structurii sticlei tratata.

Reparatorul evalueaza complexitatea problemei si o incadreaza in una din cele doua categorii posibile: 
- fisura - remediabila daca nu se intinde pe o suprafata mai mare de 15 cm;
- crapatura/ciobitura - remediabila sau nu, in functie de forma si marime.

Referitor la costuri, de obicei aceste interventii pornesc de la 10 EUR/defect. Daca avem de-a face cu lucrari usoare, in 30 de minute problema este rezolvata. Un aspect foarte important este acela ca la finalizare service-urile acreditate ofera certificate de garantie pentru reparatiile efectuate.

Parbrizele auto care au suferit avarii, chiar si minore, daca nu sunt reparate la timp vor trebui inlocuite, deoarece orice lovitura primita are tendinta sa se extinda pe toata suprafata sticloasa.  In cazul in care va aflati intr-o astfel de situatie, solicitati agentului de inchirieri sa va permita reparatia autovehicului sau sa va retina din garantie doar contravaloarea interventiilor.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu