Banner 468 x 60px

 

joi, 21 iunie 2012

Imi trebuie urgent o masina, ce fac?

0 comentarii
Chiar daca utilizatorul de rand se poate regasi putin reticent in privinta inchirierii unui autoturism, daca nu din placere, atunci din necesitate, poate fiecare dintre noi la un moment dat vom fi pusi in situatia de a gasi rapid o solutie de mobilitate. Aici intra in joc firmele de Rent-a-Car.

Piata inchirierilor auto in Romania se afla in acest moment in plina expansiune, standardele firmelor ce ofera servicii de acest tip tinzand sa se alinieze cu cele de talie internationala. Si cum ne aflam in secolul vitezei, este usor sa ajungem la concluzia ca principalul generator de clienti este reprezentat de Internet. Ok, Internet, Google Search...si mai departe?

Dupa Internet exista o serie de criterii ce pot departaja o companie serioasa de Rent fata de tepuitori. Avand in vedere ca site-urile de prezentare sunt realizate de firme de webdesign cu experienta, carora li se atribuie un buget mai mult decat suficient, trebuie stiut ca un site cu "masinute sclipitoare" sau  mesaje cu caractere mari    - ex: "toate costurile incluse" nu inseamna neaparat si servcii de calitate. 

Toate informatiile esentiale (masini disponibile in flota, linie telefonica disponibila non-stop pentru rezervari,  preturi, termeni si conditii de inchiriere) continute de un website trebuie sa fie la vedere, fara link-uri de redirectionare. 

Cea mai facila metoda de a rezerva un autoturism este fie prin intermediul formularului inglobat in site, fie prin trimiterea unui e-mail la adresa de contact in care se va specifica perioada si locul de preluare, respectiv predare. Majoritatea operatorilor raspund in termen de cateva ore printr-o rezervare provizorie, pentru care solicitantul trebuie sa-si dea acordul atat in privinta costurilor, cat si a conditiilor de inchiriere (despre care vom discuta in articolele viitoare). 

Istoricul firmei poate insemna o sursa de informare, astfel ca inainte de a alege furnizorul, ar fi bine sa aflam si alte informatii despre activitatea sa. Putem cauta pareri, impresii ale altor clienti, gradul de satisfactie sau transparenta. In fond, avem nevoie de cat mai multe informatii inainte de a trece la volan, tocmai pentru ca o masina inchiriata nu este ca un produs ales de pe raftul unui supermarket, inseamna responsabilitati mai mari, garantii, dar nu trebuie sa insemne un stres in plus.


Iata, pe scurt, etapele de parcurs in vederea inchirierii unui autoturism, prin intermediul rezervarii online:
- cerere prin e-mail de disponibilitate si cotatie a modelului auto dorit pentru perioada specificata;
- rezervare provizorie;
- confirmare;
- prezentare pentru preluare auto la agentia de inchirieri/locatie dorita;
- verificare impreuna  cu agentul a starii masinii, intocmire contract de inchiriere;
- preluare;
- predarea masinii, verificare impreuna cu agentul a starii masinii;
- restituirea garantiei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu